Кроз програм Заједници заједно чачанској Општој болници лапароскопски стуб са 4К системом 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Кроз програм Заједници заједно чачанској Општој болници лапароскопски стуб са 4К системом
Trenutno na sajtu: 294       |       Podeli:
17.10.2022 | 0 коментар(а)



Компанија НИС је објавила резултате конкурса у оквиру програма „Заједници заједно“ који се од 2009. године реализује у сарадњи са

локалним заједницама широм Србије. Овогодишњи програм, који се спроводи под слоганом „Да се нове наде роде“, посвећен је репродуктивном здрављу и повећању наталитета, а укупна вредност 22 подржана пројекта износи 118,5 милиона динара.


Изабрани пројекти усмерени су на опремање здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите које се баве репродуктивним здрављем у циљу благовремене дијагностике и лечења што директно доприноси повећању наталитета. Такође, подршка је намењена и локалним самоуправама у реализацији јавних позива за суфинансирање трошкова паровима у процесу вантелесне оплодње.


Опрема која ће бити набављена у склопу одабраних пројеката задовољава највише технолошке стандарде у области специјализоване медицинске опреме.
У делу подршке локалним самоуправама у суфинансирању процеса вантелесне оплодње, омогућена је подршка паровима у самом процесу вантелесне оплодње, као и у процесу припреме за поступак.


Пројекти ће бити реализовани у 13 партнерских градова и општина у нашој земљи: Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Пожаревцу, Кикинди, Зрењанину, Кањижи, Србобрану, Житишту, Новом Бечеју и Великом Градишту.


Резултати конкурса објављени су на веб страници https://www.nis.rs/rezultati-zajednici-zajedno-2022/ као и на сајтовима градова и општина учесница у програму.
Неки од резултата подржаних пројеката су: набавка најсавременијих ултразвучних апарата, ЦТГ апарата, опреме за ембриолошке лабораторије, опреме за хируршке интервенције, гинеколошких столова и столица намењених и особама са инвалидитетом, као и инкубатора за новорођене бебе.


Од 2009. године, само кроз програм „Заједници заједно“, НИС је у унапређење услова за живот грађана Србије уложио више од 1,5 милијарди динара и реализовао више од 1.000 пројеката у области јавног здравља и социјалне заштите, науке и образовања, културе, спорта и заштите животне средине.


Овогодишњи конкурс Програма био је посвећен теми репродуктивног здравља и повећању наталитета, те је у складу са тим подршка усмерена на пројекте опремања здравствених установа, с једне стране, и на пројекте подршке локалним самоуправама у реализицији јавних позива за подршку паровима у процесу вантелесне оплодње, с друге стране. Када су у питању здравствене установе подршка је пружена службама на свим нивоима здравствене заштите, као и установама у којима се лече превремено рођене бебе. Циљеви конкурса су примењени не само на матичне здравствене установе већ и на припадајуће амбуланте, као и на целокупну популацију жена у репродуктивном периоду укључујући и жене са инвалидитетом, чиме је и обухват циљне групе на високо задовољавајућем нивоу. Опрема која ће се одобреним пројектима набавити задовољава највише технолошке стандарде у области специјализоване медицинске опреме и представља најсавременију опрему за дијагностику и лечење. У делу подршке локалним самоуправама у суфинансирању процеса вантелесне оплодње, омогућена је подршка како самом процесу вантелесне оплодње, тако и процесу припреме за поступак.

Кроз пројекат Заједници заједно, чачанска болница биће богатија за лапароскопски стуб са 4К системом, видео системом за пренос слике и са ЛЕД извором светла.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nis logo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.665.332 посета
Тренутно на сајту: 295 посетилац(a)